Cum Afecteaza “Legea Macron” Afacerea Ta?

Ce trebuie să știi despre LEGEA MACRON?

Loi Macron este cunoscută ca legea salariului minim din Franţa.
Adoptată de Franţa în 2015, legea nr. 2015-990 pentru creștere economica, activitate și oportunitate economică egală (Loi Macron) introduce salariul minim pe economie în Franța.

Legea Macron se aplică și companiilor de transport rutier străine care efectuează operaţiuni de transport rutier internațional pe teritoriul Franţei (excepţie tranzitul), conform Decretului nr. 2016-418 de aplicare a salariului minim din Franța în domeniul transporturilor începând cu 01.07.2016.

ATENȚIE: Începând cu 1 ianuarie 2018, salariul minim în Franța s-a majorat la 9,88 euro/oră.

Ce trebuies să faci pentru a respecta LEGEA MACRON?

Pentru a respecta prevederile Legii Macron, companiile de transport rutier străine care operează pe teritoriul francez trebuie să își desemneze un reprezentat în Franța, să completeze un certificat de detașare pentru fiecare șofer care operează în Franța, să plătească șoferului detașat salariul minim de referință în Franța și să își creeze un cont pe pagina Ministerului Muncii din Franța (SIPSI)

Noi măsuri privind formalitățile de detașare a lucrătorilor în Franța
Autoritățile franceze au venit cu următoarele lămuriri cu privire la completarea certificatelor de detașare:

  • Este necesar să se indice numãrul TVA intracomunitar al societății care detașează un angajat sau, pentru țările care nu au un astfel de număr, să se indice numărul de înregistrare dintr-un registru profesional, așa cum se procedează și în momentul de față.
  • În locul instituției de securitate socială către care sunt plătite contribuțiile, se va menționa statul în care sunt plătite acestea pentru lucrătorul detașat
  • Documentele păstrate de reprezentant vor fi în limba franceză, iar sumele se vor specifica în Euro.

Obținerea Formularului A1

Începând cu 1 aprilie 2017 este obligatoriu ca toți șoferii (și personalul mobil) care intră îndomeniul de aplicare a Legii Macron să dețină FORMULARUL A1 atunci când sunt detașați pe teritoriul Franței. Acest document dovedește că sunt plătite contribuțiile la asigurările sociale din statul membru de reședință și este eliberat de către autoritatea de securitate socială din acel stat membru (în România este Casa Națională de Pensii Publice).

Posesia Formularului A1

FORMULARUL A1 trebuie să se afle la bordul fiecarui autovehicul sau prezentat, ulterior, autorităților de control prin intermediul reprezentantului companiei în Franța sau de clientul care a comandat transportul, în cazul în care se solicită acest lucru.

Serviciile iC Consulting în vederea obținerii Formularului A1

iC CONSULTING îți oferă servicii complete de consultanță de specialitate privind Regulamentele europene și asistență privind întocmirea documentelor necesare obținerii FORMULARULUI A1.

E timpul să nu mai faci drumuri inutile. Ne ocupăm noi cu depunerea și ridicarea actelor de la CNPP București, cât și expedierea Formularelor A1, odată obținute, la domiciliul tău.

Avem o experiență de peste un deceniu în domeniu, și peste 7.000 de certificate A1 obținute pentru clienții noștri.